vakantie cuba

DIVERS VAKANTIE CUBA OVERZICHT

DiverseCuba vakanties

vakantie cubaEen vakantie Cuba is een bijzondere keuze. Je gaat namelijk niet zomaar naar dit geweldige land waar je nog de authentieke wereld kunt proeven. Het is een van de meest bijzondere eilanden ter wereld en het is niet voor niets dat vele reizigers je voor zijn gegaan. Proef de wereld van rum, sigaren en de heerlijke klanken van salsa. Mensen die overal op straat genieten van de pure leefstijl en het heerlijke klimaat wat hier heerst. Ben jij klaar voor een onvergetelijke vakantie Cuba? We wensen je bij voorbaat al een onvergetelijk avontuur tegemoet.

Tijdens je vakantie in Cuba genieten van de heerlijke zon, de prachtige flora en de opzwepende muziek. Al heeft het een hoop meer te bieden dan een toeristische omschrijving. Een vakantie in Cuba is veel meer dan een simpele opsomming van typische kenmerken. Zo is er dat gevoel van de zachte wind door je haren, de bijzondere tinteling van de zon op je huid en de intense geur van versgemalen koffie van eigen bodem, zalig! De gordijnen openen en meteen een kleurrijk tafereel aanschouwen dankzij de veelzijdigheid in de aanwezige fauna en flora. Het dierenrijk van Cuba is dan ook een streling voor het oog.  Vakanties in Cuba worden doorgaans gezien als klassieke strandvakanties. Het moet gezegd dat de stranden van Cuba niet zomaar stranden zijn. Je ziet het ongetwijfeld al voor je, een cocktail in de hand, zalig languit onder de Koningspalm op het parelmoer witte strand. Even wat beweging in de helderblauwe oceaan, dat kan het hele jaar door, gezien het zeewater er steeds rond de 25°C-29°C schommelt. Hoewel Cuba de reputatie heeft om culinair niet zeer sterk te zijn, heeft het toch wel een hoop lekkernijen. Stel je maar eens een heerlijk sappige ananas of de prachtig gekleurde mango voor.

Je kan er naar hartenlust van smullen, want heerlijk, gezond fruit is er tijdens je vakantie in Cuba in overvloed. Voor wie naast luieren tijdens zijn vakantie op Cuba, ook nog wat anders wil doen, is de cultuur van het land ook niet mis om te ontdekken. Wie aan de Cubaanse cultuur denkt, ziet automatisch een Cubaan voor zich die in een oldtimer arriveert aan een bar. Hij bestelt er een Cubaanse rum, steekt een sigaar op en nodigt een mooie dame uit om samen met hem de Chachacha of de Mambo te dansen. Een passage die zo uit een film lijkt te komen, en toch is dit een mogelijke scène tijdens vakanties in Cuba. De koloniale, eerder donkere architectuur staat in schril contrast met de heel kleurrijke planten en dieren die je tijdens je vakantie in Cuba zult ontmoeten.  Als de avond valt is er de prachtige zonsondergang, die je absoluut niet mag missen. De oranje-rode gloed die weerspiegelt op de rustige zee en een prachtig schouwspel vertoont. Een Pina Colada, een vrolijk Cubaans deuntje, de zon is reeds onder en klaar is Cuba, voor een spetterende nacht vol Salsa en andere opzwepende muziek. Een vakantie in Cuba is een prachtige herinnering. We wensen je bij voorbaat enorm veel plezier toe!

10 JAAR ERVARING

van dansvakanties, reizen tot de leukste citytrips

DIVERS AANBOD

van Afrika tot Rusland, van Azië tot Cuba.

VOOR IEDEREEN

van single reizigers tot dansvakanties

CUBA REIZEN WEETJES

wist je dat?


SIGAREN EN CUBA LIBRE

Het land van sigaren en…Cuba Libre. Ontstaan na de bevrijding in 1900 toen een soldaat rum met cola mixte en proostte met Cuba Libre (vrijheid voor Cuba).

BUENA VISTA SOCIAL CLUB

Wist je dat Buena Vista Social Club uit Cuba komt? Opgericht in 1996 en wereldberoemd o.a. door het liedje “Chan Chan”. Ken jij ze ook?

NEDERLANDSE INBRENG OP CUBA

In Cuba maken ze gebruik van veel Nederlandse bussen. Deze bussen worden ook wel sauna genoemd. Dit omdat het raam niet open kan!