rondreis cuba

DIVERS RONDREIS CUBA OVERZICHT

Rondreis Cuba

rondreis cubaRondreis Cuba. Het woord zegt het al…op 1 van de mooiste plekken ter wereld rondreizen. Met je backpack of juist gewoon van plaats naar plaats. Bezoek het mooie Santiago, het sfeervolle Trinidad of wellicht Havana waar de sfeer van een tropisch paradijs je hart zult doen volstromen. Een rondreis Cuba is er 1 voor je bucketlist. Genieten van de authentieke sferen die dit eiland rijk is. En heb je nog wat tijd over maak dan eens zeker de eerste salsa stappen. Al is het alleen al om te kunnen zeggen dat je op het eiland van de salsa zelf ook hebt genoten. Veel plezier!

Cuba, waar de mensen nog swingend over straat gaan met dikke sigaren in hun mond en de rum bij de hand… Een beeld wat natuurlijk net zo iets is als de molens en klompen van Holland. En toch ook weer niet. Want in Cuba klinkt de salsa nog echt door de straten en zijn rum en sigaren nog altijd echt aanwezig. Rondreizen in Cuba belooft dan ook een swingende ervaring te worden waarbij je heerlijk kunt genieten van het heerlijke weer en de vriendelijke bevolking. Om nog maar te zwijgen over de machtige natuur. Een rondreis Cuba zal zeker Havana aandoen. Een bijzondere stad door zijn oude uitstraling wat nog getuigt van een koloniaal verleden maar ook een stad wat garant staat voor een heerlijk nachtleven en meer dans. Vergeet het oude stadscentrum niet te bezoeken: het is praktisch vrij van verkeer. Heerlijker rondstruinen kan natuurlijk niet. Ben je stiekem toch wel onder de indruk van de akelig grote sigaren die je overal ziet? Dan is een bezoek aan een sigarenfabriek natuurlijk ook iets wat je gewoon MOET doen. En dan hebben we het nog geeneens gehad over de oldtimers die door de straten rijden. Typisch Cuba! Maar rondreizen Cuba is natuurlijk meer dan Havana alleen. Ben je meer op zoek naar de Cubaanse muziek? Dan is Santiago de Cuba helemaal iets voor jou!

Naast dansen kan je er ook nog van alles bewonderen zoals het kasteel El Morro. De heerlijke tropische stranden mogen bij een rondreis Cuba niet overgeslagen worden. Even heerlijk ontspannen op het witte strand, waarbij je kunt kiezen uit de grotere toeristenplaatsen of juist op zoek gaat naar minder bekende plekken met hun eigen charmes. Is het strandleven jouw doel voor een rondreis in Cuba? Reis dan in de maanden december t/m mei, dan is er minder kans op neerslag! Overigens is de kust niet alleen heerlijk om van het strandleven te genieten. Plan je rondreis Cuba rond de kustlijn en kom prachtige landschappen tegen waarvan je nog lang zult nagenieten. Lagunes, rotsen en natuurlijk het mooie blauwe water: te mooi om het niet te bewonderen. Maar ook meer landinwaarts is er veel te zien. Geniet van het glooiende landschap wat uitloopt naar echte bergen. De hoogste top is de Pico Turquino (1947 m), welke is vermeld op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Jouw rondreis in Cuba kan je ook meenemen naar de hoogvlaktes, waar dan opeens alleen maar cactussen groeien en wat kleine struikjes. Cuba is wat dat betreft heel verrassend want in het zuiden vind je juist moerassen! Cuba: de verrassing op veel fronten!

10 JAAR ERVARING

van dansvakanties, reizen tot de leukste citytrips

DIVERS AANBOD

van Afrika tot Rusland, van Azië tot Cuba.

VOOR IEDEREEN

van single reizigers tot dansvakanties

CUBA REIZEN WEETJES

wist je dat?


SIGAREN EN CUBA LIBRE

Het land van sigaren en…Cuba Libre. Ontstaan na de bevrijding in 1900 toen een soldaat rum met cola mixte en proostte met Cuba Libre (vrijheid voor Cuba).

BUENA VISTA SOCIAL CLUB

Wist je dat Buena Vista Social Club uit Cuba komt? Opgericht in 1996 en wereldberoemd o.a. door het liedje “Chan Chan”. Ken jij ze ook?

NEDERLANDSE INBRENG OP CUBA

In Cuba maken ze gebruik van veel Nederlandse bussen. Deze bussen worden ook wel sauna genoemd. Dit omdat het raam niet open kan!